CABO ROIG

Cabo Roig

Den metropoliska Cabo Roig är ett exklusivt område som är en liten juvel på Costa Blancas kust och ett eftertraktat område. Cabo Roig ligger vid havet på Costa Orihuela på södra Costa Blanca. Det finns en blandning av affärer och restauranger i området. Det finns även många ställen där man kan handla mat. Det populära shoppingcentret La Zenia Boulevard ligger endast 3 km bort där det finns många butiker och restauranger. Närmaste mataffär är den mycket fräscha Saura Supermarkets Cabo Roig, ca 1 km bort.

Bostadsområdet är uppbyggt med många olika typer av fastigheter där det både finns lyxvillor med havsutsikt och stora turistkomplex. Cabo Roig är mest besökt under sommarmånader och blir lite lugnare under vintern. Klimatet är ett av de bästa i världen. Världshälsoorganisationen har erkänt områdetsom ett av det hälsosammaste stället att bo på i världen, med det speciella mikroklimatet som har skapats av de många saltvatten i området som sprids över en ganska jämn slätt omgiven av bergen. Lider man av andningssvårigheter, reumatism m.m. kommer man må bättre av att bo här.  Cabo Roig är ett exklusivt och eftertraktat område på Costa Blancas kust. Cabo Roig är en halvö som hittas lätt på kartan. I yttre delen av Cabo Roig närmst havet, där huset ligger är det breda palmklädda gator med oftast exklusiva hus. Vårt hus hittar ni 180 meter från Cabo Roigs nyrenoverade strandpromenad. En morgonpromenad här är ett lysande sätt att starta dagen på. Promenaden ringlar sig ut med havskanten och går från strand till strand.

Flera stränder ligger i närområdet men den som sticker ut är Cabo Roig stranden. En året runt strand som även har många besöker på årets kallare månader. Den ligger skyddad av halvöns utstick och Cabo Roigs marina samt höga klippor, vilket gör den vind- och vågskyddad. Lägg till detta en året runt öppen strandbar och livemusik på helgerna så har du den bästa stranden.

Stränder

Cabo Roig är känd för sina fina sandstränder som har fått utmärkelsen blå flagg för miljövården, servicen och säkerheten. Här finns de två fina och långgrunda sandstränderna Cala Capitan och Cala Galeta (kalla Cabo Roig). Här finns även strandserveringar och man kan hyra solstolar och parasoller. Utmed stränderna finns även en vacker strandpromenad. På promenadavstånd finns även stränderna La Zenia, Playa Flamenca och Campoamor. Cabo Roigs marina ligger vid den vackra stranden Cala Galeta. Marinan har över 200 förtöjningsområden och är en av de bästa marinorna på Costa Blanca kusten.

Mat

Det finns många fina restauranger i Cabo Roig, både nere vid havet och utmed stadens huvudgata. Vid stränderna finns flera mindre restauranger och även i det nyare området Agua Marina finns ett stort utbud av det spanska såväl som det internationella köket. Här finns även ett flertal internationella barer. 

Att ta sig hit

När man flyger hit landar man på Alicantes internationella flygplats. Det går bussar från Alicante flygplats till Torrevieja och därifrån kan du sedan ta dig vidare med buss till Cabo Roig. Man kan även välja att åka med någon av de taxibilar som står utanför flygplatsen. Det finns även många biluthyrningsfirmor på flygplatsen som man kan hyra en bil av om man vill kunna ta sig fram själv och upptäcka kusten. Man kan även förboka en transfer som står och väntar på dig och kör dig dit du ska.

Vandring

För den som tycker om att vandra är detta ett perfekt ställe. Det finns många promenadstigar på klipporna eller utmed strandpromenaden. Från promenadstråken har man även en vacker utsikt ända till Torrevieja i norr och La Manga i söder.

Golf

Är man intresserad av golf har man kommit rätt. Endast 2,5 - 3 km bakom Cabo Roig ligger tre 18-håls golfbanor. Villa Martin, Campoamor och Las Ramblas. Några km till så tillkommer än fler banor. Se mer info under golf.

Vattensporter

Vid båthamnen finns det möjlighet att snorkla och dyka eller att boka in en fisketur. Här kan man även segla eller utöva andra vattensporter.


.